Gisteravond was het dan zover, Google I/O 2015. Om half 7 zat ik er klaar voor, zonder nagedacht te hebben over wat ze ├╝berhaupt gaan vertellen.

Nog niet eerder heb ik een Google I/O gekeken en had dus geen idee wat ik jij verwachten. Maar ik moet zeggen, het valt me niet tegen! De introductie was al een show op zich. De grappen tussendoor kwamen gepland over en waren meestal ook niet grappig, tegenvaller (ook voor hen).

Android M
Minder spannend dan verwacht en veel van de nieuwe features kwamen me al heel erg bekend voor!

Google Cardboard
Vet! Ookal bezit ik zelf geen Cardboard, het is de eerste applicatie die ik in de (Amerikaanse) AppStore vond na dit evenement en dat is dan het downloaden waard natuurlijk. En dat viel me niet tegen, mijn beeld was niet zoals het hoort door gebrek aan Cardboard, maar desalniettemin vind ik het tof dat het werkt! Ik heb langs de Eiffeltoren gelopen, musea bekeken... Kicken toch?

Google Photos
Bij deze applicatie moest ik onwijs denken aan de Bundle applicatie, die ik al sinds januari met plezier gebruik. Maar voor m'n gevoel heeft Google net dat stapje extra (waarschijnlijk door objectherkenning). Ik heb de app gedownload omdat ik besloot me even niet met privacy-regels bezig te houden. Ik wil gewoon weten wat het kan en doet. Na het installeren begon het synchroniseren van een foto of 3600. Binnen no time stond ik echter versteld van de animaties, video's en panorama's waar de applicatie zelf mee komt. Heel erg gaaf gedaan! Er komen momenten voorbij waarvan ik al niet eens meer wist dat er foto's waren & dat brengt een glimlach en een goede herinnering. Voorlopig sta ik echt versteld van de 'bundels' die Google voor me maakt, maar de applicatie Bundle blijf ik gebruiken. Het is gewoon voor andere doeleinden.